Bilişim hukuku avukatlarımız, hem yeni kurulan hem de köklü teknoloji şirketleriyle çok yakın çalışmakta, yeni şirketlerin kuruluşlarında mevzuata uyum ve altyapının kurulabilmesi ile teknoloji şirketlerinin günlük faaliyetleri kapsamında gerek duydukları geniş bir hukuki çerçevede hukuk danışmanlığı hizmeti vermektedir. Bunun yanında avukatlarımız, şirketlerin yatırım almaları ya da halka açılmaları aşamalarında da şirketler ve ortaklarına hukuk danışmanlığı hizmeti vermektedir.
Hem bilişim teknolojileri hem de ARGE şirketlerinin kurucularına ve yatırımcılarına fikri mülkiyet haklarının korunması, internet hukuku ve bilgi güvenliği ile ilgili konularda hukuk danışmanlığı vermekteyiz. Ayrıca şirketlere ARGE ile ilişkili mevcut destek, hibe ve fon başvurularında hukuki süreçler ile ilgili olarak da yardımcı olmaktayız.
Avukatlarımız e-ticaret şirketleri, içerik sağlayıcıları, yer sağlayıcıları, internet servis sağlayıcıları, dijital hizmet şirketleri, ödeme kuruluşları ve mühendislik şirketlerine mevzuata uyum, sözleşmelerin hazırlanması, müzakere edilmesi ve lisans konularında danışmanlık hizmetleri vermektedir.
Bilişim hukuku avukatlarımız e-ticaret, pazar yeri ve sosyal medya şirketlerine gizlilik, kullanıcı ve üyelik sözleşmelerinin, veri koruma ve çerez (cookie) politikalarının hazırlanması, B2B, B2C ve C2C işlemler, mesafeli satış sözleşmeleri ve bilgilendirme formlarının hazırlanması, elektronik para ve ödeme sistemleri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere geniş bir yelpazede danışmanlık hizmeti vermektedir. İtibar yönetimi de bilişim avukatlarımızın danışmalık verdiği alanlardan olup internetten içerik kaldırma ile hukuka aykırı içerikler sebebiyle erişim engelleme konuları da bilişim hukuku avukatlarımızın çalışma alanları içindedir.